Exclusieve dames fietskleding
Black week: t/m 25 november bestel je alle jacks en lange fietsbroeken met 25% korting. Gebruik code BLACKFRIDAY.

Beginnen met wielrennen: wat heb je nodig, en wat eigenlijk níet?

Fietskleding en andere must haves voor beginners

Wat heb je nou écht nodig als je gaat beginnen met wielrennen? Welke fietskleding moet je echt in je kast hebben hangen en welke fietsaccessoires zijn onmisbaar? Er zijn online al best wat lijstjes te vinden, maar wat ons betreft zijn die best wel commercieel. Als enthousiaste beginneling zie je al snel door de bomen het bos niet meer en denk je al snel dat wielrennen onbetaalbaar is. In dit artikel vertellen we het eerlijke verhaal en delen we wat je écht nodig hebt als je begint met wielrennen.

Fietskleding voor beginners: wat je wél en vooral níet nodig hebt

Vergeet alle andere lijstjes. Er is maar één item wat écht niet mag missen in je wielergarderobe. Een goede fietsbroek! Als je die hebt, kun je prima comfortabel fietsen.

Word je fanatieker en is je fietshobby een blijvertje? Dan krijg je vanzelf behoefte aan extra fietskleding. Denk hierbij aan:

  • een fietsshirt met achterzakjes: handig om je spullen in op te bergen, maar bij korte ritjes kun je die ook wel in je zadeltasje proppen of een klein rugzakje dragen.
  • wielerhandschoenen: als je veel druk op je handpalmen ervaart en/of meer grip op je stuur wilt. Je kunt het echter eerst prima zonder proberen want er zijn genoeg mensen die lekker met hun blote handen fietsen!

Ga je ook op koudere dagen fietsen en is je budget niet al te hoog, schaf dan arm- en beenstukken aan. Hiermee tover je een shirt met korte mouwen of korte broek snel om tot een lang exemplaar. Ideaal als je al onderweg bent! Diehard winterfietsers zijn beter uit met een dikke winterbroek en winddicht fietsjack met thermovoering. Lees hier alles over welke fietskleding je draagt bij welke temperatuur.

Wat je níet nodig hebt? Sommige fietsers zweren bij een ondershirt, anderen zien er het nut niet van in. Informeer jezelf dus goed en bepaal of het voor jou nodig is. Fietssokken zijn een heel leuk accessoire, maar in principe voldoet elk paar sokken wel als beginnende wielrenner. Wacht ook nog even met het kopen van een regenjas: buien zijn prima te voorspellen met een app en het is zeer de vraag of als beginner überhaupt wilt gaan wielrennen als het regent.

Wat je écht nodig hebt als je begint met wielrennen

Het moge duidelijk zijn: een uitgebreide collectie fietskleding is voor een beginnende wielrenner geen must. Investeer je geld liever in:

Iets minder cruciaal, maar wel heel fijn:

  • fietsschoenen geschikt voor klikpedalen
  • een fietsbril (niet alleen tegen de zon, maar ook tegen vliegjes en modderspetters)
  • fietsnavigatie (tenzij je altijd een bekende route fietst)

Is beginnen met wielrennen duur?

Wielrennen staat bekend als een dure sport, maar als je enkel investeert in wat je écht nodig hebt, valt dit hartstikke mee. De kosten waar je echt niet omheen kunt:

Voor alle bovenstaande items geldt: het kan goedkoper (en zéker nog veel duurder), maar in deze prijsklasse is er genoeg te vinden met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Laat je dus niet gek maken door wat je zogenaamd allemaal ‘nodig’ hebt. Begin lekker met wielrennen en ontdek gaandeweg waar je behoefte aan hebt. De buitenlucht is sowieso gratis!

Raak je helemaal besmet met het wielervirus en vind je het prima om veel geld uit te geven aan je hobby? Dan kun je je hart helemaal ophalen bij de wielersport. Van complete set fietskleding tot fiets van € 10.000: alles is mogelijk.

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons