Alles over je bestelling

Verzending

Verzenden is gratis voor alle Nederlandse bestellingen, plus voor alle Europese bestellingen met een bestelwaarde van > € 150. Als je geen afleveradres in Nederland hebt en je bestelwaarde lager is van € 150, betaal je 5 euro verzendkosten. Voor bezorging op een adres buiten Europa betaal je 10 euro.

Omdat je natuurlijk zo snel mogelijk het asfalt wilt veroveren in je nieuwe fietsoutfit, doen we ons uiterste best om je bestelling binnen 48 uur* te verzenden. We sturen je een mail + track & trace code zodra je bestelling verzonden is.

We verzenden via PostNL dus met een beetje geluk heb je het pakketje binnen 1 à 2 werkdagen na verzending in huis. Verzending naar België duurt maximaal 5 werkdagen.

Is je pakketje beschadigd of heb je helemaal niks ontvangen**? Neem dan z.s.m. contact op door te mailen naar [email protected]

* Voor pre-orders gelden afwijkende bezorgdata. Deze staan vermeld op de productpagina.

** Retourneer het beschadigde pakket binnen 14 dagen om restitutie van je aankoopbedrag te ontvangen. Indien je een foutief adres hebt doorgegeven bij de bestelling, ben je zelf verantwoordelijk.

                                                                                                                          

Retouren

Is je aankoop niet helemaal wat je ervan verwacht had? Dan kun je ‘m natuurlijk eenvoudig retourneren.

Hoe het werkt:

  • Stel ons binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling op de hoogte door een mailtje te sturen naar [email protected] o.v.v. ‘retourzending’.
  • Gedurende een periode van 14 dagen daaropvolgend heb je de tijd om het pakketje te retourneren. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:
    • De kleding verkeert in ongebruikte, onbeschadigde staat en wordt goed ingepakt verzonden in de originele verpakking.
    • Je betaalt zelf de verzendkosten.

Ons retouradres is: Ingeklikt, Meerhuizenstraat 26-2, 1078 TJ Amsterdam.

Zodra we de producten hebben ontvangen, krijg je binnen 14 dagen het aankoopbedrag teruggestort op je rekening.

 

Ruilen

Wil je ruilen voor een andere maat of een ander model? Mail dan even naar [email protected] Als het item inmiddels uitverkocht is, kunnen we hem mogelijk voor je nabestellen.

Kijk gauw in de shop of er nog een voorraadje ligt >>

Niet? Neem dan even contact op. We helpen je graag! >>

Garantie

Als je wielerkleding bij ons koopt, mag je ervan uitgaan dat deze van goede kwaliteit is. We werken samen met ervaren Italiaanse fabrikanten die de items die we verkopen al jaren maken. Blijkt je aankoop bij ontvangst een duidelijke materiaalfout te hebben? Draag het dan niet en stel ons zo snel mogelijk op de hoogte van het probleem. Een materiaalfout kan bijvoorbeeld een losse naad of een kapotte rits zijn. Als zo’n fout binnen een maand na aankoop ontstaat, kun je je item omruilen voor een vergelijkbaar item.

Heb je het item in goede orde van ons ontvangen en is het na gebruik beschadigd? Dan is Ingeklikt niet aansprakelijk. We raden je van harte aan de meegeleverde wasinstructies te volgen en de kleding niet met scherpe voorwerpen in een tas te doen, te dragen met een schurende rugtas, met wasverzachter te wassen of uit te wringen na het wassen. Behandel je kleding met liefde en je hebt er jaren plezier van! 

Als je vragen hebt over hoe je de kleding het best kunt behandelen, dan helpen we je graag.

0

Start typing and press Enter to search

5 euro korting op je eerste bestelling?

Meld je aan voor onze maillijst!