Exclusieve dames fietskleding
Gebruik de code BLACKFRIDAY voor 20% korting op alle geselecteerde producten op deze actiepagina.

Route: de Ronde Hoep

Het ‘tijdritparcours’ van Amsterdam

Er is geen Amsterdammer die deze route niet kent: de Ronde Hoep. Een rondje van maar 16 kilometer, wat zich kenmerkt door een gebrek aan drempels en stoplichten en waar enkel bestemmingsverkeer rijdt. Door de korte afstand zeker geen geschikte route voor een duurtraining, maar wél een heerlijk rondje voor een doordeweekse avond. De weg ernaartoe is namelijk ook behoorlijk fijn en vanuit de stad kom je in totaal op zo’n 35 á 40 kilometer in totaal.

ingeklikt-wielrennen-routes-amsterdam-ronde-hoep

Vanaf de stadskant van de Berlagebrug vlakbij station Amsterdam Amstel, rijd je parallel aan de Amstel (met de rivier links van je) richting het Zuiden. Je fietst langs het Amstelpark, ontwijkt wat toeristen die enkel met oog voor de molen van (…) zomaar de straat oversteken en mindert netjes vaart om de serveersters van Restaurant het Kleine Kalfje niet af te schrikken.

Ronde-hoep-Amsterdam-wielrennenVia meerdere S-bochten fiets je langs het water richting Ouderkerk aan de Amstel. Tijdens deze eerste kilometers kom je vaak al vele wielrenners tegen, maar ook automobilisten en dagjesmensen. Even oppassen nog dus.

Na zo’n 8 kilometer arriveer je in Ouderkerk aan de Amstel, waar je linksaf de brug oversteekt, bij de stoplichten rechts gaat en dan dwars door het dorpscentrum. De meeste wielrenners hebben hier al flink veel vaart. Wij geven degene die ooit een Strava segment middenin dit dorp maakte de schuld. Gelukkig zijn de dorpelingen wel wat gewend en gaat het altijd goed.

Ronde-hoep-Amsterdam-fietsroute

Na een schattig kerkje en een nog schattiger bruggetje, maak je de keuze: fiets je De Ronde Hoep Oost of West? Uit ervaring kunnen we je vertellen dat de meeste wielrenners de route met de klok mee fietsen. Waarom blijft een raadsel, maar ook wij zijn schuldig.

Hier begint het stuk van 16 kilometer, langs het water, met vrijwel altijd een uitdagende hoeveelheid wind. Soms 50/50 mee/tegen, soms zo’n rare zijwind waarvan je je de hele weg afvraagt of je er nou mee geholpen bent of niet. Onderweg zijn wegversmallingen en stukjes hobbelig asfalt de enige obstakels. Zo nu en dan kom je naast een wielrenner een fanatieke hardloper tegen.

De avonturiers en de kilometervreters onder ons zullen nooit fan worden van De Ronde Hoep, maar toch zijn er genoeg redenen voor vele fietsers om dit relatief korte stuk asfalt regelmatig op te zoeken.

Als je De Ronde Hoep vaker fietst, gaat onderweg namelijk je automatische piloot aan. Je weet precies bij welke zijweg je je iets in moet houden, waar je wegversmallingen kunt verwachten, wat er na die onoverzichtelijke bocht komt en waar dat ene gat in de weg zit. Hierdoor kun je je meer en beter focussen op je techniek, je houding en je snelheid. De Ronde Hoep wordt je tijdrit, je favoriete plek om de strijd aan te gaan met jezelf of het Strava-segment waar iedereen de koning of koningin van wil zijn.

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons