Exclusieve dames fietskleding
Gebruik de code BLACKFRIDAY voor 20% korting op alle geselecteerde producten op deze actiepagina.

Welk type fietser ben jij?

Persoonlijke tips voor iedere fietser

Wordt 2020 helemaal jouw seizoen, of is het trainen er even niet van gekomen afgelopen winter? Of je nou de hele winter hebt doorgefietst, andere sporten hebt beoefend of juist je Netflix-abonnement weer eens wat aandacht hebt gegeven: wij hebben voor elk type fietser een persoonlijke tip. 

Wielrennen in de winter

De bikkel die de hele winter heeft doorgefietst

Weer of geen weer: jij en je fiets zijn onafscheidelijk. In de winter verruil jij de smalle bandjes van je racefiets gewoon voor een MTB met profiel. Óf je pakt je racefiets en rijdt gewoon wat voorzichtiger door de bochten! Je bent niet vies van wat modder en zet je fiets zonder problemen onder de douche wanneer nodig. En ach, waarom zou je niet gewoon dagelijks naar je werk fietsen?

Jouw persoonlijke tip: Staar je niet blind op je fiets(en), maar probeer ook eens een andere sport. Wist je bijvoorbeeld dat krachtoefeningen je kunnen helpen sneller te fietsen? Of ga eens trainen voor een triatlon!

Mooi weer fietser

De mooi weer fietser die wél nog steeds in topconditie is

Bevroren vingers en tenen, roest op je fiets en een modderspoor op je rug? Neh, als echte mooi weer fietser ga je alleen naar buiten als het een beetje lekker weer is. Dit betekent echter niet dat je in de afgelopen maanden bent getransformeerd tot een couch potato. Dankzij je Tacx, spinninglessen of een andere sport, ben je topfit en sta je te popelen bij de eerste zonnestralen.

Jouw persoonlijke tip: Deed je in de winter aan een heel andere sport dan fietsen, probeer gedurende de zomer dan beide sporten te blijven doen. Bouw het wielrennen op en blijf je andere sport(en) ook beoefenen, maar dan op een lager pitje. Zo hoef je in het najaar niet weer opnieuw te beginnen met je zwemtechniek en blijven je spieren gewend aan de belasting van hardlopen of krachttraining.

type fietser tips

De gelegenheidsfietser die weer ‘even moet inkomen’

Jouw motivatie om fanatiek te trainen deze winter was een beetje zoek. Kou buiten, regenachtige dagen, vroege avonden en een heleboel andere zaken hebben je ervan weerhouden in topconditie te blijven. Desalniettemin zijn de pretoogjes van de fietsers die je steeds vaker tegenkomt op straat je niet ontgaan. Binnenkort ga je met frisse moed weer lekker naar buiten.

Jouw persoonlijke tip: Eis niet teveel van jezelf en houd je eigen tempo aan. Het belangrijkste is dat je weer plezier krijgt in het fietsen en dat je ervan geniet. Zodra je weer wat fitter wordt, gaat het je vanzelf makkelijker af. Is je motivatie écht ver te zoeken? Denk dan aan alle calorieën die verbrandt!

Beginnende fietser

De beginnende fietser

Je bent een Nederlander, dus natúúrlijk kun je fietsen! Wielrennen was tot nu toe alleen nog niet jouw sport. Dit jaar gaat daar verandering in komen. Je leent een fiets of hebt er zelfs al één gekocht en je gaat ervoor! Lekker buiten sporten, fit(ter) worden en je ronduit fantastisch voelen. Elke ervaren fietser zou dat eerste ritje nog wel eens over willen doen.

Jouw persoonlijke tip: Ga de eerste keren fietsen met iemand die wat meer ervaring heeft. Loop niet te hard van stapel maar neem de tijd om te leren fietsen met klikpedalen en te wennen aan de snelheid. Lees vooral ook onze tips voor je eerste keer wielrennen.

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons