Exclusieve dames fietskleding
Gebruik de code BLACKFRIDAY voor 20% korting op alle geselecteerde producten op deze actiepagina.

Wielrennen in omgeving Amsterdam?

5 fietsroutes rond de hoofdstad

Een steile klim of uitdagende afdaling ga je in de omgeving van Amsterdam niet vinden. Wél is de hoofdstad een goede uitvalsbasis voor een uitdagende fietstocht. Dit zijn de fietsroutes die je niet mag missen.

ingeklikt-wielrennen-routes-amsterdam-ronde-hoep1. De Ronde Hoep (+/- 35 km)

Er is geen Amsterdammer die deze route niet kent: de Ronde Hoep. Een rondje van maar 16 kilometer, wat zich kenmerkt door een gebrek aan drempels en stoplichten en waar enkel bestemmingsverkeer rijdt. Door de korte afstand zeker geen geschikte route voor een duurtraining, maar wél een heerlijk rondje voor een doordeweekse avond. De weg ernaartoe is namelijk ook behoorlijk fijn en vanuit de stad kom je toch nog op zo’n 30 tot 40 kilometer in totaal. Ontdek hier waarom de Ronde Hoep zo populair is.

ingeklikt-wielrennen-routes-amsterdam-vinkeveense-plassen2. Vinkeveense Plassen (+/- 50 km)

Deze route is een uitbreiding op de Ronde Hoep: bij restaurant ‘De Voetangel’ sla je linksaf richting Abcoude. Bij de splitsing die volgt ga je rechts en fiets je een heerlijk langgerekt stuk pal naast de A2. Bij Vinkeveen sla je rechtsaf en fiets je dwars door de Vinkeveense Plassen: de perfecte plek voor een sprint! Uiteindelijk kom je weer uit op de Ronde Hoep.

ingeklikt-wielrennen-routes-amsterdam-retour-marken3. Retourtje Marken (+/- 60 km)

Wist je dat Nederland naast de Wadden nóg een eiland heeft? Het vissersdorpje Marken is voor vele Amsterdamse wielrenners het keerpunt van hun rit. Er is namelijk maar één weg naar en van het eiland. Fiets op de heenweg langs het water van het IJmeer en fiets over heerlijk langgerekte en geasfalteerde paden tussen de boerderijen terug via Monnickendam.

ingeklikt-wielrennen-routes-amsterdam-rijnkanaal4. Amsterdam Rijnkanaal (+/- 50 km)

Met je verstand op nul kilometers knallen? Rijd dan vanaf het Flevopark via IJburg in de richting van Loenen aan de Vecht. Je fietst de eerste helft van de route in een lange, rechte lijn langs het Amsterdam Rijnkanaal. Iets voorbij Loenersloot verlaat je de Westkanaaldijk om tussen de weilanden terug te fietsen via Baambrugge, Abcoude en Driemond. Leuk detail: deze hele route is één Strava Segment genaamd ‘King of the Road’. Hoe tof als je dit als dame op je naam zet!

ingeklikt-wielrennen-routes-amsterdam-rijnkanaal5. Markermeer (+/- 155 km)

Fiets je graag op asfalt, heb je een hekel aan stoplichten, zoek je een overzichtelijke route en ben je niet bang voor een beetje wind? Dan is het ‘Rondje Markermeer’ de route bij uitstek. Een echte ‘Amsterdamse route’ kunnen we deze rit van 150 kilometer niet noemen. Je fietst namelijk al snel Amsterdam uit richting Lelystad. Vanaf daar vervolg je je route over de Houtribdijk richting Enkhuizen en fiets je langs de andere kant van het Markermeer terug. Lees hier over onze belevenissen tijdens deze route.

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons