Exclusieve dames fietskleding
Gebruik de code BLACKFRIDAY voor 20% korting op alle geselecteerde producten op deze actiepagina.

5 tips om alleen te fietsen

#ridesolo

Fiets je normaal gesproken graag met je vriendinnen of in een fietsgroep? Helaas is dit nu door het Corona virus en het ‘social distancing’ advies niet altijd aan te raden. Reden genoeg om wat vaker alleen te fietsen. Weet je niet hoe je dit het beste aan kunt pakken? Wij geven tips.

Controleer je fiets

Voordat je op pad gaat, is het nu extra belangrijk om je fiets te checken. Zijn je banden oké, werken je remmen goed en kun je soepel schakelen? Wat je nu écht niet wilt, is onderweg een probleem krijgen.

Verdiep je in mogelijke uitdagingen

Band lek, ketting eraf of vastlopende remmen? Als je alleen fietst, moet je ook zelf je problemen onderweg oplossen. Waar normaal gesproken een andere wielrenner je mogelijk te hulp schiet, wordt er nu misschien wel met een grote boog om je heen gefietst. Check bijvoorbeeld op Youtube hoe je een band vervangt en zorg dat je de benodigde spullen hiervoor in je zadeltasje doet.

Doe extra voorzichtig

Ook al is je fiets tip top in orde: een ongeluk zit in een klein hoekje. De zorg heeft op dit moment wel iets anders te doen dan jouw gebroken sleutelbeen fixen dus: wees voorzichtig! Een ritje buiten is goed voor je conditie en weerstand, maar daag jezelf niet teveel uit. Je gemiddelde snelheid op de racefiets en afdalingsskills op de MTB zijn nu van minder belang.

Dat je te allen tijde 1,5 meter afstand houdt van andere fietsers, weet je inmiddels. Dit geldt óók bij het stoplicht!

ridesolo

Deel je locatie

Ga het liefst alleen fietsen als iemand uit je gezin je kan komen helpen indien nodig. Deel je live locatie met diegene. Dit doe je bijvoorbeeld via de beacon van Strava, je fietsnavigatie of Whatsapp.

Denk aan je mindset

Vind je het vooral mentaal een uitdaging om alleen te fietsen? Mis je de leuke verhalen van je vriendinnen, de groep die je uit de wind houdt of het worden uitgedaagd door een fietsmaatje wat sneller is dan jij? Verdeel je rit dan bijvoorbeeld in blokken van 10 kilometer. Ook de gedachte ‘ik ben al op de helft’ kan helpen. Verder is het leuk om nieuwe routes te proberen of eens een intervaltraining te doen. Push jezelf in het laatste geval niet tot het uiterste: dat is juist even níet goed voor je weerstand.

Heb je ook een goede tip voor je medefietsers? Mail naar hello@ingeklikt.com en we voegen hem toe!

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons