Exclusieve dames fietskleding
Gebruik de code BLACKFRIDAY voor 20% korting op alle geselecteerde producten op deze actiepagina.

Wielrennen met mannen

6 verhelderende inzichten

Fietsen met mannen kan best intimiderend zijn. Veel vrouwen zijn bang dat ze niet hard genoeg kunnen fietsen en niet behendig genoeg zijn om met de mannen mee te gaan. En heb je wel genoeg gespreksstof voor úúúren fietsen met een man?! Wij kunnen uit ervaring vertellen dat wielrennen met mannen juist hartstikke leuk en leerzaam kan zijn! Wij delen een paar verhelderende inzichten over wielrennen met mannen.

wielrennen-met-mannen

1. Mannen houden van grootspraak

In tegenstelling tot de meeste vrouwen, hebben mannen vaak de neiging zichzelf te overschatten. Dit gaat gepaard met stoere praat over topsnelheden, afstanden en dure fietsen. In de praktijk betekent dit vaak dat de gemiddelde snelheid van de man lager ligt dan hij zegt tijdens een gesprek over zijn wielrenkwaliteiten. Ook blijkt zijn standaard rondje eigenlijk helemaal niet zo lang te zijn in de praktijk en reduceren zijn overtollige kilo’s de voordelen van een carbon fiets tot nul.

2. Mannen zijn groter en zwaarder

Dit wist je natuurlijk al, maar we leggen je toch graag nog even uit waarom dit in je voordeel kan werken. Wielrennen met mannen is namelijk écht heerlijk wanneer je achter een groot exemplaar rijdt. Deze houdt je namelijk volledig uit de wind. Hierdoor fiets je een stuk gemakkelijker dan achter een vriendin of alleen! Ga je met mannen de bergen in? Dan hoef jij veel minder kilo’s de berg op te fietsen. Probeer echter niet sneller dan hem boven te zijn: hier wordt de gemiddelde man niet gezelliger van.

fietsen-met-mannen

3. Mannen hebben óók billen

Fietszemen en vrouwen zijn nogal een ding. We zijn allemaal bang dat we zere billen krijgen onderweg. Hier hebben we het uitgebreid over met vriendinnen, terwijl we tips over fietsbroekmerken en crèmes uitwisselen. Mannen hebben precies hetzelfde probleem, ze praten er alleen minder over. Dat is namelijk niet stoer. Maar geloof ons, ook het herenvolk wil graag zo nu en dan een pauze onderweg om de beurse billen wat rust te gunnen! Ze vinden het vaak wel prettig als jíj om die pauze vraagt.

4. Mannen vragen de weg niet

Zijn jullie compleet verdwaald onderweg? Reken dan niet op de man. Over het algemeen zijn mannen namelijk niet in staat de weg te vragen. Liever fietsen ze kilometers de verkeerde kant op. Je komt immers vanzelf wel weer een keer een verkeersbord tegen. Wil je graag de route fietsen die je van tevoren had uitgestippeld? Dan moet je zelf de weg vragen en de man laten volgen.

ingeklikt_hippe_dames_fietskleding_banner_728x90pxfbjack

5. Mannen houden van complimenten

Mannen vinden het fijn als vrouwen tegen hen opkijken. Vrouwen beschikken over vrouwelijke charmes en nét wat meer tact dan mannen. Als je je hiervan bewust bent, kan dit enorm in je voordeel werken tijdens het wielrennen met mannen. Denk aan complimenten als ‘Wat kun jij goed op kop rijden!’ en ‘Ik vind het altijd zo knap hoe snel mannen een fietsband kunnen wisselen!’ en ‘Wat lief dat je mijn band plakt!’

6. Mannen houden van fietsen

Heb je zin om lekker (hard) te fietsen en je hoofd leeg te maken? Mannen houden zich onderweg in verhouding veel meer met fietsen bezig dan met bijpraten. Als er gefietst wordt, wordt er gefietst! Dit maakt ze dan ook de ideale metgezel tijdens lange fietstochten waarbij je je zuurstof liever besteedt aan effectief ademhalen dan aan bijkletsen met je vriendinnen.

Kleine disclaimer: we zijn ons bewust van de vooroordelen in dit artikel. Hopelijk heb je er om kunnen lachen?

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons