Exclusieve dames fietskleding
Gebruik de code BLACKFRIDAY voor 20% korting op alle geselecteerde producten op deze actiepagina.

Berit is Ingeklikt: van je sport je werk maken

#ikbeningeklikt

Van je hobby je werk maken klinkt voor veel meiden als een droom. Helemaal als die hobby sport is! Denk je dat dit te mooi is om waar te zijn? Think again! Als je het Berit vraagt, heb je een flinke dosis doorzettingsvermogen en lef nodig. Dankzij haar topsport mindset en flexibiliteit, lukte het haar om al op haar 23e fulltime voor zichzelf aan de slag te gaan als topsportmanager.

Berit woonde tijdens haar jeugd vijf jaar in Amerika. Hier probeerde ze net als menig meisje meerdere sporten zoals paardrijden, ballet en turnen. Toen ze in 2000 naar Nederland verhuisde, werd ze lid van de plaatselijke kunstrolschaatsclub. Ze had talent: in het tienerjaren deed ze al mee aan het EK. Haar moeder stelde na een aantal jaren een uitstapje naar het schaatsen op ijs voor. Een goed idee, want kleine Berit bleek ook hier heel goed in te zijn. In de jaren die volgden, groeide ze door onder begeleiding van diverse trainers. Ze koos daarbij voor een havo-opleiding die goed te combineren was met topsport.

berit-gunderson-kunstschaatsen

School stond op één, maar het kunstschaatsen volgde op de voet. Berit trainde dagelijks, soms wel twee keer per dag.  Haar lesrooster op school werd aangepast zodat ze veelvuldig kon trainen. Een training van vier uur op het ijs met daarna nog 5 tot 10 kilometer hardlopen, was meer regel dan uitzondering.

Binnen schaatsen versus buiten wielrennen

Na de havo ging Berit naar het hbo voor de opleiding Sportmanagement & Ondernemen. Ze zag om zich heen hoe meiden die vol voor het schaatsen gingen maar niet de top behaalden, strandden zonder topsportcarrière én zonder diploma. Dat ging haar niet gebeuren! Hoewel ze nog steeds serieus schaatste, ging een groot deel van haar focus ook uit naar haar opleiding. Haar leven bestond uit studeren en schaatsen: elke dag trainen, in de zomer zelfs meer dan in de winter.

In één van die zomers startte Berit met wielrennen. Binnen op het ijs trainen terwijl het buiten mooi weer was, voelde lang niet altijd fijn. Toen ze op een dag haar moeder een flink bedrag zag afrekenen bij haar coach voor de zoveelste indoor duurtraining, kwam de gedachte: ‘Ik kan toch net zo goed een rondje gaan fietsen’?

berit-gunderson-wielrennen

Einde van een topsportdroom

In 2015 behaalde Berit haar hbo diploma. Ze was inmiddels ‘bejaard’ in de kunstschaatswereld. Tijd voor een volwassen leven met een kantoorbaan en sporten als hobby. De liefde voor duursporten groeide. Voor wielrennen, maar ook voor skeeleren en shorttracken. Eindelijk geen jurysport meer, maar winnen als je de snelste was. Toch miste ze het leven van een topsporter. De focus die ze daarop had in haar kunstschaatstijd, was weg. Ook merkte ze dat ze niet gelukkig werd van een kantoorbaan.

In die tijd raakte ze in gesprek met een sportcoach die aangaf weinig tijd voor de randzaken van zijn atleten te hebben. Trainen en coachen, dat had zijn focus, maar om succesvol te worden als atleet moet je bijvoorbeeld ook werken aan je PR. Een uitgelezen taak voor Berit, die om de coach hierbij te helpen, haar eigen bedrijfje startte naast haar fulltime baan. Een leuke bijkomstigheid was dat ze als ondernemer ook op factuurbasis als trainer in een sportschool kon werken; iets waar ze veel energie van kreeg.

berit-gunderson-krachttraining

Die energie bleek niet genoeg om een fulltime baan, een bedrijf én haar baan in de sportschool te combineren. Ze besloot een sprong in het diepe te wagen en haar baan op te zeggen. Haar uren bij de sportschool zorgden ervoor dat ze rond kon komen en nu kon ze zich eindelijk focussen op haar bedrijf. Dit wierp zijn vruchten af! Ze kreeg steeds meer klussen. Berit is momenteel bijvoorbeeld projectmanager voor team Roompot/Nederlandse Loterij en daarnaast is ze manager van verschillende atleten. Ze is onder andere verantwoordelijk voor hun marketing & communicatie, sponsorcontracten en deelname aan evenementen. Sinds januari 2018 heeft ze haar baan bij de sportschool niet meer nodig en werkt ze fulltime voor haar eigen bedrijf Berit Sports Concepts.

berit-gunderson-berlijn

Berit is en blijft een bezige bij: ze combineert haar werk inmiddels met een nieuwe studie, de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute. Hier leert ze onder andere hoe ze topsporters het best kan coachen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Ook heeft ze haar eigen skeelerteam opgezet. Met zes man en een coach doet ze dit seizoen mee aan alle landelijke wedstrijden op het gebied van inline skaten op de marathonafstand. Haar skeelertrainingen combineert ze met flink wat kilometers op de racefiets. Staat er bijvoorbeeld op maandag een intervaltraining skeeleren op het programma, dan doet ze dinsdag een duurtraining op de fiets. Wielrennen is een ideale sport om haar duurvermogen te trainen voor haar skeelerwedstrijden. Maar ook, om na een drukke werkdag, heerlijk even je hoofd leeg te maken.

berit_gunderson_fietskleding_ingeklikt

De favoriete wieleroutfit van Berit

Berit was model tijdens de fotoshoot van onze collectie van 2018. Toen ze de Tulipa set zag die ze zou dragen tijdens de shoot, was ze meteen verkocht. “Wat een leuke, opvallende print en wat een mooie kwaliteit!” Extra blij was ze toen ze tijdens de shoot op een supergave Specialized Roubaix van Tromm mocht fietsen.

“Als je écht graag dagelijks met sport bezig wilt zijn, ga er dan gewoon voor!”

– Berit

Wil je ook van je sport je werk maken? Berit geeft tips:

‘Onderzoek waar je kwaliteiten liggen en ga daarmee aan de slag. Maar zoek ook uit wat je motiveert! Wil je geld verdienen, dan kun je beter een kantoorbaan zoeken dan een carrière in de sport. Als je écht graag dagelijks met sport bezig wilt zijn, ga er dan gewoon voor. Zoek een opleiding die erbij past en bouw je droom stap voor stap uit. Met de juiste focus is er veel mogelijk!’

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons