Exclusieve dames fietskleding
Gebruik de code BLACKFRIDAY voor 20% korting op alle geselecteerde producten op deze actiepagina.

Wielrennen in de herfst

5 dingen waar je aan moet denken

Een echte mooi weer fietser zet haar fiets eind oktober in de winterstalling, verruilt ‘m voor een fietstrainer of gaat lekker binnen spinnen. Houd je van de frisse herfstwind en ben je niet bang voor een beetje regen? Bereid je voor op een heerlijk najaar met onze tips.

1. Kleed je goed aan

Je hoort het je moeder waarschijnlijk nóg zeggen, en dat is niet voor niets. Draag laagjes! De temperatuur kan flink wisselen in de herfst dus bereid je goed voor. Schaf een lekker warm, winddicht fietsjack aan en zoek een paar goede handschoenen (met vingers, anders kun je niet schakelen!). Ook een thermoshirt en waterdichte overschoenen zijn onmisbaar. Lees hier meer over welke wielerkleding je draagt bij verschillende temperaturen.

herfst-buiten-wielrennen

2. Let extra op

Er zijn minder fietsers op de weg, wat ervoor zorgt dat automobilisten minder rekening houden met het feit dat jij de hoek om kunt scheuren! Ga sowieso niet te hard door de bochten, want door het vochtige weer kan het glad zijn. En dan hebben we het nog niet eens over takken en bladeren op de weg… Ook ben je minder zichtbaar op grauwe dagen waarop de zon zich nauwelijks laat zien. Draag opvallende kleuren wielerkleding met reflectie elementen en neem meer tijd om verkeerssituaties in te schatten.

3. Zorg dat je fiets er klaar voor is

Zit er nog genoeg profiel op je banden? En zijn je remblokjes niet te ver afgesleten? In de vochtige herfst is het in de regel gladder op de weg dan tijdens het zomerseizoen. Ben je dus van plan te blijven fietsen? Breng je fiets even langs de fietsenmaker voor een check. Better safe than sorry!

wielrennen-herfst-tips

4. Geniet!

In de herfst in de natuur misschien wel op z’n mooist. Kleurige bossen en dieren die druk voedsel aan het verzamelen zijn. Het is rustiger op de weg en er zijn, doordat er minder daglicht is, minder geschikte momenten om te fietsen. Redenen genoeg om dus flink te genieten onderweg! Daarnaast zijn het najaar en de winter uitermate geschikt om je duurvermogen op te bouwen. Lekker lange ritten op een rustiger tempo betekent meer tijd om lekker om je heen te kijken

5. Probeer eens wat anders

Is het te nat of glad om buiten te wielrennen? Dan is de herfst ook uitermate geschikt om eens wat nieuws te proberen! Huur een mountainbike en duik het herfstbos in, zet je fiets op een Tacx of meld je aan voor een reeks spinninglessen. Juist door de afwisseling ga je je ritten buiten op de racefiets nóg meer waarderen! Ook krachttraining in de sportschool kan erg bevorderlijk zijn voor je prestaties op de racefiets. Of ga lekker schaatsen in de winter!

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons