Exclusieve dames fietskleding
Gebruik de code BLACKFRIDAY voor 20% korting op alle geselecteerde producten op deze actiepagina.

Welke kleding dragen met indoor spinning?

5 redenen om in goede fietskleding te spinnen

Indoor spinning of RPM is een goede workout voor mensen die effectieve cardiotraining willen doen en relatief veel calorieën willen verbranden in een korte tijd. Als je al eens een spinningles hebt gevolgd, herken je vast het volgende: de halve zaal bestaat uit mensen die met professioneel ogende wielerkleding en spinningschoenen op de fiets zitten, en de andere helft trapt de les weg in een normale sportlegging en een paar Nikes. Vanzelfsprekend is die laatste groep een stuk goedkoper uit.

outift_spinning_workout

Als je net begint met spinning of het maar sporadisch doet, is een gewone sportoutfit ook wel prima. Wil je graag progressie boeken én meer plezier beleven aan je spinning workout? Lees dan deze 5 redenen om in goede fietskleding te spinnen!

1. Spinning zadels zijn óók hard

Tijdens het spinnen krijgt je achterwerk behoorlijk wat te verduren. Naast veel contact met het zadel, moet je ook regelmatig op de pedalen gaan staan. Als je wat vermoeider raakt tijdens de spinningles en na een staande klim terug op je zadel ploft, ben je blij als je een fijne zeem in je broek hebt! Een normale korte dames fietsbroek voldoet prima als spinningbroek. Let erop dat de broek een dameszeem heeft.

2. Een goede wieleroutfit helpt je beter presteren

Spinning of RPM is een serieuze training waarbij je je flink moet inspannen. Een goede wieleroutfit die je perfect past en dus comfortabel zit, helpt je het maximale uit je training te halen.

3. Je beschermt je huid

Goede fietskleding is gemaakt van stoffen die zweet snel afvoeren. En zweten ga je gegarandeerd (veel meer) dan tijdens een ritje buiten. Hebben jouw fietsshirt en -broek ook platte naden? Ideaal: de kans op schuren is zo namelijk vrijwel nihil. Wel zo fijn voor je huid!

kleding_indoor_spinning

4. Een echte fietsbroek is slijtvast

Door te spinnen in een gewone sportlegging, bespaar je jezelf de aanschaf van een fietsbroek. Helaas slijt die gewone legging erg snel door de wrijving met het fietszadel. Goede fietsbroeken zijn gemaakt van slijtvast materiaal wat veel langer meegaat onder de omstandigheden van een spinning workout. Daarbij ken je vast het probleem van sportleggings die een beetje doorschijnen: niet zo charmant als je je bedenkt dat degene achter je een uur lang naar je billen zit te kijken!

ingeklikt_hippe_dames_fietskleding_banner_728x90pxfbjack

5. Je ziet er top uit

Je mooi voelen = meer motivatie = trainen met meer plezier. Wij geloven er sterk in dat een mooie, hippe wieleroutfit je helpt om meer plezier uit je trainingen te halen. Dit geldt óók voor spinning lessen.

Shop een spinning outfit >

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons