Exclusieve dames fietskleding
Gebruik de code BLACKFRIDAY voor 20% korting op alle geselecteerde producten op deze actiepagina.

Wielrennen als nieuwe mindset

5 dingen die wij als wielrensters niet begrijpen

Als fanatieke wielrenster wordt het wielrennen al gauw een belangrijk onderdeel van je mindset. Zo bedenk je opeens dat je best op de fiets naar je werk kunt, dat koolhydraten helemaal niet je vijand zijn en dat fietsen zonder helm enorm gevaarlijk is. Begrijp jij de 5 dingen hieronder ook niet?

1. Mensen die vlakbij hun werk wonen maar niet met de fiets gaan

Als Amsterdammers blijven we ons hierover verbazen: onze stadgenoten pakken zonder te blikken of blozen de metro of tram naar hun werk. En dat terwijl ze nooit meer dan 10 kilometer van hun werk wonen! Een klein afstandje voor een beetje wielrenner misschien, maar ook kilometers op een stadsfiets houden je fit. En wat is er nu lekkerder dan ’s ochtends wakker worden in de buitenlucht? 

koolhydraatarm-dieet-wielrennen

2. Koolhydraatarme diëten

Dat we met z’n allen wat meer op onze voeding proberen te letten, vinden we helemaal top. Gezonde voeding zorgt voor energie en een goed gevoel, en als je bijvoorbeeld minder vlees eet, is dat ook nog eens goed voor het milieu. Maar ‘koolhydraatarm’?! Als fanatieke wielrenster heb je juist koolhydraten nodig om te presteren. Hierrr met dat bord pasta!

3. Wielrenners zonder helm

Je zou verwachten dat het een uitstervend ras is, maar we blijven ze tegenkomen: wielrenners zonder helm. Vaak zijn het wat oudere mannen die blijkbaar erg overtuigd zijn van hun onverwoestbaarheid, maar die vergeten dan even dat je voor je eigen veiligheid behoorlijk afhankelijk bent van je medeweggebruikers. Wij verkiezen helmhaar en dat beetje zweet boven welk ander voordeel dat het niet-dragen van een helm ook kan bieden. Check hier 5 gouden regels om veiliger te wielrennen >

e-bike-wielrennen

4. Het nut van elektrische fietsen

Oké oké; om de actieradius van ouderen te vergroten of de mensen zoals genoemd bij punt 1 te overtuigen van een fietsrit, vinden we elektrische fietsen nog wel acceptabel. Maar als je gewoon fit en mobiel bent en geen enorme afstanden aflegt, is fietsen op een ‘gewone’ fiets toch juist een uitgelezen kans om je te bewegen? Als wielrenster koop je dan ook waarschijnlijk pas een elektrische fiets tegen de tijd dat je een rollator nodig hebt.

5. Mensen die gaan spinnen in een legging zonder zeem

Zitten, staan, zitten, staan: ouch! Vol fascinatie staren we naar de mensen die gaan spinnen in een legging zonder zeem. Of nog erger: in een loszittende, schurende broek. Voor gelegenheids-spinners is de aanschaf van een fietsbroek met zeem misschien een brug te ver, maar wat zouden we ze graag eens laten voelen hoe prettig het zit! Lees hier meer over wat je kunt dragen tijdens spinninglessen.

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons