Exclusieve dames fietskleding
Gebruik de code BLACKFRIDAY voor 20% korting op alle geselecteerde producten op deze actiepagina.

Een nieuwe racefiets kopen?

9 redenen

Mensen die elk seizoen een nieuwe racefiets kopen: ze schijnen te bestaan. Voor de meeste wielrenners is deze luxe helaas niet weggelegd. En ach, als je eenmaal een fijne fiets gevonden hebt en ‘m goed hebt afgesteld, wil je misschien ook helemaal geen nieuwe. Als fanatieke wielrenster ben je daarbij vast ook zo zuinig op je racefiets, dat hij behoorlijk lang meegaat. Maar toch…  Elk jaar weer komen er nieuwe fietsen op de markt die sneller, lichter en mooier zijn dan je huidige carbon, aluminium of stalen ros. En dan zijn er nog veel meer redenen om een nieuwe racefiets te kopen! Wij zetten ze voor je op een rij.

1.“Mijn huidige fiets is kapot.”

Met stip op één! Als je huidige fiets kapot is, kun je immers niet meer fietsen. En daar word je natuurlijk niet vrolijk van! Genoeg reden voor een bezoekje aan de fietsenwinkel. De huidige fiets moet in dit geval overigens wel beyond repair zijn, anders kun je immers ook langs de fietsenmáker…

2. “Het is goedkoper om een nieuwe fiets te kopen dan om de oude te repareren/upgraden.”

Je huidige racefiets is misschien niet écht kapot, maar vertoont wel serieuze kuren. Hij schakelt niet lekker, de trappers zijn aan vervanging toe of eigenlijk is je frame altijd al te klein geweest. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om hem een upgrade te geven: een nieuwe schakelgroep, een setje trappers en een carbonreparatie laten uitvoeren. Kosten: met een beetje pech honderden euro’s. Plus je weet niet welke reparaties er nog gaan volgen. Met een nieuwe fiets kun je weer een poosje vooruit, toch?

nieuwe-racefiets-kopen-redenen3. “Ik moet mijn huidige fiets verkopen voordat hij niets meer waard is.”

Je kocht niet al te lang geleden een heerlijke fiets die inmiddels niet meer gemaakt wordt, maar wél ontzettend populair is. Zelf ben je er eigenlijk wel op uitgekeken. Dat leuke setje fietskleding wat je online hebt gespot, is immers niet verkrijgbaar in de kleuren van je fiets. De tijd om je racefiets op Marktplaats te zetten is dus NU. Wel even wachten met shoppen tot hij echt verkocht is…

4. “Een nieuwe fiets is de ultieme motivatie om (weer) fit te worden.”

Je huidige fiets is gewoon nét niet mooi/snel/comfortabel genoeg om met plezier uit de schuur te pakken. Een níeuwe, glimmende, lichte fiets daarentegen… Daarmee zou je vanaf nu élke dag gaan fietsen in plaats van één keer per week. !

5. “Deze fiets kan écht niet meer.”

Het enige doelen waarvoor de fiets die je nu hebt nog zonder schaamte kan worden ingezet, zijn woon-werkverkeer voor hipsters en toertochten in retro fietspakjes. En dat schakelen op het frame is ook echt niet meer van deze tijd! .

nieuwe-racefiets-kopen6. “Met een nieuwe fiets kan ik sneller.”

Tegenover iedere andere wielrenner een volkomen legitieme reden. Tegenover alle andere mensen kun je deze misschien beter voor je houden. Zij horen immers enkel over wielrennen als er ongelukken zijn gebeurd in het verkeer.

7. “Ik heb een fiets nodig voor het bos, een tijdrit, triatlon, bergrit, toertocht en/of fietsvakantie.”

Je bent toe aan een nieuwe tak van de fietssport. Naast je racefiets wil je ook een mountainbike of juist een toerfiets waar je tassen aan kunt bevestigen. En mooi die flitsende tijdritfiets van 5000 euro, maar in de bergen kun je er natuurlijk helemaal niks mee.

nieuwe-racefiets-kopen-blog8. “Ik heb nog nooit spijt gehad van de aankoop van een nieuwe fiets.”

En ach, je weet wat ze zeggen: je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wél hebt gedaan, dan van de dingen die je níet hebt gedaan. Dus waar wacht je nog op?

9. “De nieuwe fiets is mijn droomfiets en ik wil nooit nooit nooit meer een andere.”

Kun je de discussie over de aankoop van een nieuwe racefiets met je geliefde, ouders of jezelf maar niet winnen? En zijn er honderden legitieme redenen om géén nieuwe fiets te kopen, maar wil je het tóch? Gooi het dan over een andere boeg: deze fiets is je droomfiets. De enige fiets die je ooit nog nodig zult hebben. En zolang jij daarin gelooft, is het hoog tijd om naar de fietsenwinkel te gaan.

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons