Exclusieve dames fietskleding
Gebruik de code BLACKFRIDAY voor 20% korting op alle geselecteerde producten op deze actiepagina.

Het wielerseizoen is begonnen!

6 acties voor jouw to do list

De eerste lammetjes zijn in de maak en de koeien staan te trappelen om de wei in te dansen: het wielerseizoen is begonnen! De eerste koersen worden verreden, de toertochtkalender wordt steeds langer en alle fietsgroepen gaan weer van start. Wil je optimaal beginnen aan jouw wielerseizoen? We helpen je in het zadel met een aantal to do’s.

1. Plan een onderhoudsbeurt voor je fiets.

Of je er nou de hele winter mee door de modder hebt gescheurd of dat er juist een laagje stof op zit: kijk je fiets goed na op eventuele mankementen. Zijn je remblokjes nog in orde, is de ketting goed gesmeerd en kunnen je banden nog wat ritjes mee? Het best laat je je racefiets onderhouden door een vakman: je lokale fietsenmaker! Vergeet in ieder geval niet je banden weer goed op te pompen. Anders is het fietsen wel héél veel zwaarder geworden dan vorig seizoen…

Liever zelf je fiets onderhouden? Ontdek deze handige checklist voor alle periodieke onderhoudsbeurten.

2. Meld je aan voor een fietsgroep.

Heb je een stok achter de deur nodig, wil je nieuwe fietstechnieken leren of vind je het gewoon heel gezellig? Meld je aan voor een fietsgroep. Bang dat je niet snel genoeg bent? Nergens voor nodig! De meeste fietsgroepen worden opgedeeld in kleinere groepen die allemaal een eigen snelheid aanhouden. Zo is er altijd wel een groep te vinden waar jij je in thuis voelt.

Benieuwd of er een fietsgroep bij jou in de buurt is? Bekijk het overzicht van alle vrouwenfietsgroepen van Nederland.

3. Plan een aantal toertochten.

Een nieuwe omgeving verkennen via een optimale, uitgestippelde route: een toertocht is een heerlijk dagje uit. Ben je nog niet in topconditie of net begonnen met wielrennen, dan kies je voor een wat kortere afstand (vaak al vanaf 30 km). Wil je je grenzen opzoeken? Veel toertochten hebben een route van 150 kilometer of meer! Bekijk de kalenders en zet er een paar in je agenda. Als je je op tijd aanmeldt, krijg je soms een leuk fietsshirt. Ben je een mooi weer fietser? Bij de meeste toertochten kun je je op de dag zelf bij de start nog inschrijven.

Bekijk de kalender van de NTFU of zie hier een toertochtkalender speciaal voor vrouwen.

Eten voor, tijdens en na het wielrennen

4. Pas je eetpatroon aan.

Tenzij je in de winter ook urenlang cardio hebt gedaan, is het tijd om je eetpatroon wat aan te passen. Benieuwd wat je het best kunt eten voor, tijdens én na het wielrennen?

Lees ons blog over de juiste voeding tijdens het wielrennen.

5. Boek een fietsvakantie.

De Canarische Eilanden, Mallorca of juist veel verder weg: om het maximale uit je fiets te halen, boek je een fietsvakantie. Zoek een bergachtig gebied om te oefenen met klimmen en afdalen óf ga voor de mooie weidse uitzichten. Hoe heerlijk is het om eens een andere route te fietsen dan je thuis altijd doet? De opties zijn eindeloos: ga met een vriendin of je partner, boek een groepsreis of ga een ultieme uitdaging aan en schrijf je in voor The Ride.

Hippe_dames_wieleroutfit_Ingeklikt6. Koop een hippe wieleroutfit ter motivatie.

Je presteert beter als je fit bent en een flinke dosis zelfvertrouwen op zak hebt. Een hippe wieleroutfit kan je hierbij een flinke boost geven! Inspiratie opdoen?

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons