Exclusieve dames fietskleding
Gebruik de code BLACKFRIDAY voor 20% korting op alle geselecteerde producten op deze actiepagina.

Wielrennen met een maatje meer

Grote maten fietskleding tips voor dames

Regelmatig vragen vrouwen ons welke dames fietskleding we aanraden in een grotere maat. Wielerkleding heeft een strakke, nietsverhullende pasvorm en dat maakt velen van ons (trouwens ook genoeg vrouwen met een superstrak lijf) regelmatig onzeker. Niet nodig en al helemaal niet met onze tips!

Tip 1. Ga voor een drukke print

Door de jaren heen hebben we feedback verzameld van vrouwen in alle soorten en maten. Een veelgehoorde tip van dames met een grotere maat is om fietskleding met een drukke print te bestellen.

Hierbij ligt de focus op de print en vallen de delen van je lichaam waar je niet zo tevreden mee bent een stuk minder op. Sommige vrouwen combineren die drukke print het liefst met een donkere basiskleur als zwart of donkerblauw:

Tip 2. Kijk niet naar het maatlabel

Vrijwel geen enkele vrouw wordt gelukkig van de maatlabels in haar fietskleding. De meeste goede merken produceren hun wielerkleding in Italië. En tja, daar zijn de mensen gemiddeld een stukje kleiner dan wij Hollanders en Belgen. Draag je normaal een L? Dan heb je van fietskleding waarschijnlijk een XL nodig. Hoe meer X’en erbij komen, hoe onzekerder je kan worden.

Maar hoe belangrijk is dat labeltje nou eigenlijk? Kijk er gewoon niet naar of knip het uit je kleding. Niemand die zich er druk om maakt behalve jij! 

Tip 3. Koop een bibshorts

Misschien heb je de voordelen van corrigerend ondergoed al ontdekt. Nou, daar kan een bibshorts ook wat van! Een bibshorts is een broek met bretels die lekker hoog rond je taille sluit. Dit betekent géén broeksband en dus géén vetrolletjes rond je heupen. Een goed passende bibshorts zit lekker strak en heeft dus een beetje hetzelfde shaping effect als corrigerend ondergoed. En het zit ook nog eens heerlijk!
 

Bonustip: Ga voor brede grippers (elastische banden rond je bovenbenen). Die drukken minder in je benen waardoor je een ‘rollade-effect’ kunt vermijden. 

Tip 4. Kies een maat die je comfortabel vindt

Wielerkleding zit over het algemeen strak, helemaal als je naar kleding met een ‘aero’ fit kijkt. Maar wat is nou belangrijker: hoe het hoort, of hoe je je voelt?

Een dames fietsbroek hoort wel lekker strak te zitten, óók als je een grotere maat hebt. Hoe strakker, hoe minder kans op irritaties en schuren. Let er ook op dat de naden plat zijn en dat je broek een dames zeem heeft. Meer tips over hoe je de beste dames fietsbroek vindt, lees je hier.

Wat het shirt betreft, is het helemaal aan jou. Onze ervaring is dat veel fietsende dames met een grotere maat het prettig vinden als hun wielerjersey iets losser zit. Dit blijft een kwestie van smaak: draag waar jij je goed bij voelt!

- lees verder onder de foto -

Tip 5. Besef je dat je niet de enige bent

Heb je soms het gevoel dat iedere vrouw die fietst slanker of fitter is dan jij? Stop met die gedachten want het is níet waar! 

Wij kunnen je uit ervaring vertellen dat er veel vrouwen zijn die een grotere maat dames fietskleding dragen. En dat vinden we prachtig!  Welke maat je ook hebt: het is leuk en goed dat je lekker gaat sporten. 

Wat ons betreft moeten álle vrouwen zich mooie en comfortabel voelen op de fiets. Daarom vind je in onze webshop damesfietskleding in maat S t/m 5XL. Bekijk de items die in grote maten verkrijgbaar zijn hier.

Heb je twijfels over welke maat je moet bestellen? We helpen je graag met maatadvies.

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons