Exclusieve dames fietskleding
Black week: t/m 25 november bestel je alle jacks en lange fietsbroeken met 25% korting. Gebruik code BLACKFRIDAY.

Wielrennen als je kleine kinderen hebt

5 tips voor jonge ouders

Als jonge ouders verandert er veel in je leven. Eén van die dingen is dat je niet meer zo eenvoudig de deur uit kan om te gaan fietsen. Er moet immers voor de kleine gezorgd worden! Helemaal als je voordat je kinderen kreeg regelmatig met je geliefde fietste, kan het een uitdaging zijn om tijd te vinden voor je fietshobby. Wij vroegen om tips op Instagram. Je leest ze in dit artikel!

1. Regel een oppas

Wonen opa en oma vlakbij of heb je misschien een leuk buurmeisje wat gek is op kinderen? Dan is een oppas zo geregeld. Je kunt ook met je fietsendrager naar opa en oma rijden en daar in de omgeving gaan fietsen.

Zijn je kinderen wat groter, dan kunnen ze bijvoorbeeld ook 2 uurtjes bij een vriendje spelen terwijl je op de fiets stapt. In de avond kun je ook je babyfoon bij de buren leggen en een rondje fietsen.

2. Neem vrij op een dag dat je kindje bij de opvang/oppas is

Is het niet zo makkelijk om een oppas te regelen, maar gaan je kids wel regelmatig naar de kinderopvang of gastouder? Neem dan eens een spontaan dagje vrij op een opvangdag en gebruik die om samen te fietsen! Dit kan natuurlijk net zo goed op vaste oppasdagen.

3. Plan je fietsrit tijdens een thuiswerkdag

Steeds meer werkgevers bieden de optie om flexibele werktijden aan te houden. Begin gewoon eens extra vroeg met werken en gebruik je lunchpauze voor een fietsrit. We kunnen je uit ervaring vertalen dat je daarna vol nieuwe ideeën zit. Is je werkgever ook weer blij.

wielrennen-als-jonge-ouders

4. Ga Zwiften

Thuis sporten is echt een vondst als je kleine kinderen hebt. Naast wat gewichtjes in huis, kun je je fiets ook prima op een fietstrainer zetten en gaan Zwiften. Dankzij Zwift kom je overal, terwijl je gewoon binnen gehoorafstand van je kinderen bent. Ideaal toch?

5. Neem je kind(eren) gewoon mee!

De meeste kinderen vinden fietsen net als jij hartstikke leuk, dus waarom neem je ze niet gewoon mee? Er zijn diverse karretjes op de markt die je achter je fiets (of die van je sterke geliefde) kunt hangen. Ook ritjes met een bakfiets (extra leuk voor een eventueel fietsmaatje wat je lekker uit de wind kunt houden) of een moederfiets is super gezellig. 

Heb je ook kleine kinderen (gehad) en een ultieme tip voor dit artikel? Mail naar hello@ingeklikt.com en we breiden dit artikel uit. Jonge ouders met een fietshobby zullen je dankbaar zijn!

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons