Exclusieve dames fietskleding
Black week: t/m 25 november bestel je alle jacks en lange fietsbroeken met 25% korting. Gebruik code BLACKFRIDAY.

Blijf fit tijdens je thuiswerkdag

Hoe blijf je fit als je binnen wilt blijven?

De ontwikkelingen rondom het Corona virus betekenen dat je drukte moet mijden. Je eigen gezondheid moet topprioriteit krijgen op dit moment. Eet dus gezond, ga vroeg naar bed en houd je aan de RIVM richtlijnen.

Maar ja, je bent ook fietser. En met dit prachtige lenteweer is het lastig om stil te zitten! Als het aan het KNWU ligt, mag je heus nog buiten fietsen. Liever binnen blijven, maar wél fit blijven? Lees onze tips.

Blijf bewegen

Misschien ben je net zo’n geluksvogel als wij en staat je fiets nog ergens in huis op de Tacx. In dat geval geldt dat je gewoon lekker op je fiets kunt springen! Het KNWU waarschuwt wel voor intervaltrainingen: deze zouden je weerstand kunnen verlagen doordat ze te intensief zijn. 

Geen mogelijkheid om te fietsen? Doe elke keer dat je op je koffie-apparaat of waterkoker wacht 10 squats, houd voorjaarsschoonmaak, doe die klussen in je huis waar je nooit tijd voor had of werk in de tuin. Liever écht sporten? Er zijn online talloze sportprogramma’s te vinden die je voor je eigen tv of computer kunt doen.

wielrennen-corona

Poets je fiets

Blijf je thuis, dan is dit een mooie gelegenheid om je fiets eens goed onder handen te nemen. Als je de hele winter buiten hebt gefietst, is hij waarschijnlijk goed vies geworden! Maar ook als je fiets in de schuur of op zolder heeft gestaan, zit er mogelijk een flinke laag stof op. Tijd om flink te poetsen: dan geldt dit meteen als een work-out!

Een schone fietst is altíjd een goed idee, dus poetsen maar! Spuit ‘m af met een tuinslang of gebruik een sopje met afwasmiddel, groene zeep of speciale bike cleaner. Poets je ketting met een oude doek en een tandenborstel en vet hem in. Zodra je weer naar buiten kunt, schakel je heerlijk soepel!

Eet gezond

Best moeilijk: ineens ben je de hele dag thuis met een goed gevulde voorraadkast ‘voor het geval dat’ en weinig afleiding. Daarbij vind je jezelf misschien een beetje zielig door al dit gedoe en mag je best wat extra’s. En je moet al die horeca ondernemers toch steunen door elke dag iets te bestellen? Think again.

Als je thuis blijft, mis je je dagelijkse fietstocht naar je werk, je wandeling naar het station en al die andere beweging die je vaak onbewust op een dag hebt. Dit betekent dat je calorieverbruik daalt en dat je dus minder eten nodig hebt. Wil je op gewicht blijven, houd hier dan rekening mee.

Daarbij is veel thuis zijn een prachtkans om nieuwe, gezonde recepten uit te proberen. Je hebt immers veel meer tijd!

wielrennen-thuis

Train jezelf mentaal

Veel binnen zetten terwijl de natuur volop tot bloei komt, is niet eenvoudig. Helemaal niet voor ons fietsers! Een paar dagen gaat nog wel, maar wat als deze situatie nog weken (of maanden!) gaat duren? 

Fit blijven betekent niet alleen aan je fysiek denken, maar ook aan je mentale gezondheid. Tijd voor een gratis trial versie van een meditatie app als Headspace of Calm. 

Liever een combinatie van fysieke en mentale ontspanning? Overweeg eens een online yogales te volgen. Nu je geen reistijd naar je werk hebt, kun je de dag hier heel goed mee beginnen!

Heb je ook een goede tip voor je medefietsers? Mail naar hello@ingeklikt.com en we voegen hem toe!

Ontdek onze dames fietskleding

Volg ons via

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons

Meld je aan voor onze updates en ontvang €5 korting op je eerste bestelling

Je ontvangt max. 2x per maand een update van ons